persfoto labdodeur

 

“Wow, ik voelde me van mijn kruin tot mijn tenen in brand staan!”

Chris, deelnemer aan LAB of LOVE in wetenschapsmuseum A’dam

 


 

LAB of LOVE | “Gasvormig loooove potion voor een instant effect”

Interactieve installatie & performance in mobiel laboratorium.

Verliefd zijn we allemaal wel eens, helaas vaak slechts van tijdelijke aard. Is het mogelijk dit gevoel te continueren? Verliefd zijn, overal en altijd?

LAB of LOVE heeft het knuffelhormoon Oxynosine 5Mille+ ontwikkeld. Oxynosine is een lichaamseigen stof en een neurotransmitter, die in je zenuwcellen die receptoren activeert die je het verliefdheidsgevoel geven. Het hormoon wordt door het mobiele lab ter plekke gebrouwen in de Oxynosine Simulator. Middels het chemisch proces van sublimatie ontstaat een witte rook: de Oxynosine. Doordat deze love potion gasvormig is, wordt het direct in de bloedbaan opgenomen voor een instant effect. De zevendaagse kuur zorgt voor een blijvend resultaat. Durf jij het aan?

LAB of LOVE is ontwikkeld om mobiel naar je toe te komen en bestaat uit een grote glazen bol in een metalen frame op wielen, een enquête en twee liefdevolle biofysicalaboratoriumanalisten.

LAB of LOVE heeft o.a. gespeeld in het Rotterdams natuurhistorisch museum en in het wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam.

 

 

 


 


+LABO | De mobiele laboratoria van Ytopia

Interactief, experimenteel, zenuwprikkelend.

+LABO is de verzamelnaam voor interactieve installaties en mobiele laboratoria van Ytopia. Het zijn experimenten rondom de zintuiglijke beleving met het publiek als proefpersonen, in een ultieme zoektocht naar maximale sensaties opgewekt door minimale performaties.

+LABO bouwt per performance een op maat gemaakte laboratoriumsetting op locatie en speelt met twee tot zeven performers.

Met +LABO onderzoekt Ytopia de fysiologie van de mens. Welke chemische (pret)processen spelen zich af in ons lichaam en hoe hebben we zelf invloed om deze opgang te brengen?

 

“… dan veranderen de zintuigstrelingen in waanzinnige trips.”
recensie door VPRO’s 3voor12 over Laboratoire du Touche tijdens Bazar Curieux
lees meer…